DÍJ A MEGYÉK LEGJOBBJAINAK

Nagy megtiszteltetés érte egyesületünket 2021-ben. A Pannónia Néptáncegyüttes kulturális tevékenységéért Megyei Príma Díjat kapott.

A Prima Primissima Díj 2005-től egészült ki a területi Prima díjak rendszerével. Ekkortól szűkebb környezetünk kiválóságai is méltó elismerésben részesülhetnek.

A Prima Primissima Díj sikere a vállalkozói szféra figyelmét is felhívta az elismerés fontosságára: a vállalkozók legjava hamar felismerte a díj értékeit, így 2005-től a Prima Primissima területi Prima díjakkal egészült ki.

Alig hat év alatt az összes megye csatlakozott, így mára az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. Ők azok, akik közelről figyelhető, megismerhető példaképeivé válhatnak szűkebb hazájuk közösségének.

A megyei Prima díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket.

Az évenként odaítélt megyei Prima díjat mind a tizenkilenc megyében, megyénként hárman nyerhetik el.

forrás: https://www.primaprimissima.hu/megyei-prima-dij/

2022-ben került sor a díj átadására, ahol művészeti vezetőnk Szengyel István, és Urbán Barbara elnökségi tag vették át e rangos elismerést.

            Urbán Barbara (elnökségi tag) és Szengyel István (művészeti vezető)